Portugal Warzim – Porto – Cascias – Lissabon

Nu var det länge sedan hemsidan vart uppdaterad. Det kanske låter konstigt men det har varit ganska mycket både att göra och att ordna till. Kom till Cascais vid 2 tiden på natten och kastade ankar bland de andra ankrade båtarna. Lite rullande var det men inte farligt. När det vart morgon så ropade vi in på VHF:en till marinan och frågade om det hade någon plats till oss, och de hade det.

Vi hade gjort några längre seglingar för att kunna komma fram i tid för att träffa några andra långseglare som låg här i Cascais och det passade då fint att vila några dagar med sol och bad. Temperaturen var runt 25 grader så det var helt perfekt. Genom en bekant i Sverige som brukar vara i Portugal så fick vi kontakt med en lokal man som kunde hjälpa oss att fixa en del saker. Åkte runt och letade lite reservdelar till vindroderet som hade gått sönder ute på Biscaya. Beställde en ny autopilot från Erlandssons brygga i Sisjön som vi lyckades att montera efter mycket mekande och en hel del ombyggnad. Auotpiloten är nu döpt till Doris som ett tack till Sten på Doris af Styrsö som vi fick en hel del tipps av och en del bult och mutter av.

Några utflykter har vi även hunnit med såsom Lissabon och Sintra några mil upp i bergen Efter 13 nätter i Cascais så seglade vi vidare till en liten by som heter Sines. Vi kom fram 01:00 och kastade ankare utanför marinan och sov gott tills det vart ljust.